Elena naar Zuid Amerika

Van Chili terug naar Argentinie

Hola Chicos,

Valparaiso was heeeeerlijk!! Wat een fijn stadje, vooral de wijk waarin ik zat (Conception Allegre), wat een goed hostel, gezellige mensen en het eten was fantastisch! Na een hele lange busrit, weer 4 uur moeten wachten bij de grens, kwam ik aan in mijn hostel. Super relaxed hostel en een keer geen stapelbedden! Meteen kwam ik een kamergenootje tegen, de 70 jarige charmante Gunther uit Amerika. Backpackers kom je van alle leeftijden tegen. Samen zijn we een hapje gaan eten en wat ben ik blij weer even terug te zijn in Chili, want het eten is hier stukken beter dan in Argentinie. In Chili gebruiken ze tenminste zout, peper en kruiden.

De volgende dag de wijk gaan verkennen, heel veel gekleurde huisjes, veel bloemen, hele stijle straaten en veel kunst op de muren (geen grafitti). De sfeer in de wijk is heel relaxed. Onderweg krijg ik nog politiebegeleiding, ze lopen gewoon met mij mee en wijzen mij op de mooiste miradors (uitkijkjes). Heel grappig, ik kom ze later nog vaker tegen. Tegen lunchtijd kom ik nog weer wat Engelsen tegen die ik uit de bus ken en samen gaan we lunchen. Eind van de dag ben ik naar de haven gegaan en ben in een volgepakt bootje door de haven gevaren. ´S avonds weer heerlijk vis gegegeten met een gezellig internationaal groepje, Oost Duiste Angela, uit Canada: Annie (het hondenvrouwtje, zij heeft hondenvoer bij zich heeft en later geven we de straathonden te eten), De Amerikaan-Duitser Gunther en de Amerikaan Chris (die Obama heeft geinterviewd tijdens de verkiezingen).

De volgende dag is het in de ochtend zwaar bewolkt! en dit zou mijn stranddagje worden! Bekijk de weersvoorspellingen en die zien er niet goed uit, besluit om over 2 dagen de bus terug te boeken naar Argentinie..hier krijg ik spijt van, geloof nooit de weersvoorspellingen! Gelukkig klaart het inde middag helemaal op en kan ik een middagje met mijn voeten in het zand. ´S avonds komen oude bekenden York en Carolina, weer helemaal leuk! De volgende dagis het tijd om ook de Chileense wijnen teproeven, wat een leven! Later ga ik nog naar het huis van een bekende Chileense dichter en held en geniet van de mooie kustlijn.Ik baal verschrikkelijk dat ik de bus heb geboekt, ik wil niet weg!!!

Tja, donderdag begin ik aan mijn lange busrit, eerst naar Mendoza en daarna overstappen naar Cordoba (wilde eigenlijk meteen naar Salta, maaris een hele krappe aansluiting, dus besluit ik om Cordoba maar mee tepakken, ik ben hier tenslotte nu toch). Vrijdagochtend kom ik aan in Cordoba en check meteen in bij mijn hostel. Ikheb de dorm helemaal voor mijzelf en een hele schone badkamer, ook al voor mijzelf. Ja, dit is genieten!! Dit is pure luxe voor een backpacker en voor het eerste keer in 5 weken een eigen en schone badkamer! Eindelijk kanik bijslapen, geen snurkende en stinkendekamergenotenen niet midden in de nacht wakker worden van een dronken kamergenoot die me op mijn billen slaat

Yell
. Nadeel wel is dat heel erg rustig is en ik dus geen andere reizigers ontmoet.

Cordoba is een mooie stad, waar ook veel oude gebouwen, pleinenen kerken staan die ook tot het UNESCO world heritage behoren. Ik besluit om, heel toeristisch, een stadstour te doen met een dubbeldekker. Daarna 5 prachtige kerken bekeken en 2 musea, pfff nu ben ik er wel klaar mee. Ik besluit de nauwewinkelstraat inte lopen, alleen maar Argentijnen hier. (By the way: De Argentijnen zijn dol op zoet, ze eten heel veel dulce de leche, een soortchocolade-caramel spread,maar heel erg zoet. Dit doen ze in alles koekjes, taarten, ijsen op brood.)

De straat is wel ergsmal en ik zie iedereen ijsjes eten, daar krijg je trek van (in Bariloche was het ijs ook zo lekker), ik haal ook een ijsje, 2 enorme bollen voor 50 cent. Lekker naareen plein en genieten van mijn ijsje, dan kauw ik op een stuk steen...gewoon dooreten...danzitten er allemaal mieren in, gatver! Ik vlucht snel één van de vele kerken in om een schietgebedje te doen...het helpt... ik word niet ziek.

Beetje klaar met Cordoba nu, loop ik een enorme shoppingcentre in, het lijkt wel of ik in Kuala Lumpur of Singapore ben...een super modern groot winkelcentrum...met heel veel dure winkels, bioscopen eneen foodcourt!

Vandaag ga ik nog een beetje rondhangen, wat pleintjes bekijken, terrasje pakken in de zon, het leven is zwaar....vanavond vertrek ik naar mijn laatste stop in Argentinie, Salta.

Hasta luego!

Celine

Hi schat,

Wat is het toch leuk om te lezen...en wat fijn om je in een hempje te zien...knetter-bruin. Daar kan geen hollandse zonnebank tegenop!!! Kan wel zien dat je geniet. Heb je dat ding nog om je knie???
Zag net je bericht op hyves. Dat doe je ook nog gewoon!!!! Werk nog steeds hetzelfde. 1 april nieuwe Essent datum. Mmmmmm. Eerst zien dan geloven. Wil wel actie maar ook een nieuw huis, het is allemaal zo lastig voor een vastgeroest iemand die niet kan loslaten. Ziplip. Hoop echt op Essent. Het is nu zaterdag, ff niet aan denken. Ga lekker met de kleintjes in bad. Morgen high tea-en met een aantal vriendinnen van de vrijgezelledag. Eek, Antoinette (gaat bijna bevallen trouwens) en Franka. Yes is zwanger. Verder geen roddels. Heb jij nog iemand spannends ontmoet?? Lees er niets over hihi.

Dikke zoen, Celine

Jeroen

Heej, dat klinkt allemaal goed en zonnig daar. Je mist hier niets hoor, Babo is saai, het is koud en M is sinds jouw vertrek niet meer gesignaleerd. :-)
Maar nog een maandje en dan breekt de lente weer aan, rond die tijd ben je toch wel weer terug om onder het genot van roze je verhalen te vertellen in sonsbeek park toch?

Geniet er lekker van en tot snel.

Dikke knuffel!

Jeroen

Roze? Ik bedoelde rosé natuurlijk...suf.

Sanne

Hoi Elena,

Aan je glimlach te zien op alle foto's heb je het ontzettend naar je zin daar. Kan ook niet anders denk ik, wat een super mooie foto's. De reiskriebels komen al helemaal naar boven, maar helaas moet ik nog 10,5 maand wachten..

Ik zie dat je volgens je reisplanner nog niet eens op de helft bent, wat een heerlijk gevoel moet dat zijn. Geniet ervan!!

Groetjes, Sanne

Marloes

Haaaai scatje,

Wat een geweldigheden weer daaro in Zuid Americo...el Fantastico!! Muy bien chica muy bien!!! Ik mis je wel dus kom maar weer terug. Dat wat je daar doet kun je hier ook allemaal wel. Varen over de Rijn, Openlucht Museum, hiken op de Postbank, drinken en eten in allerlei smaken en leuke mensen. Tis nou mooi genoeg geweest. Kom maar snel weer hier...ha ha...
Nee hoor 9ja..wel dak je mis!!), maar blijf nog maar lekker genieten en dan genieten wij mee met jouw superverhalen en ik ben jaloers. Op alles wat je ziet, maar ook op iedereen die je ontmoet. Zo fantastisch om met zoveel soorten en maten en leeftijden te praten, kletsen en lachen. Vooral doorgaan!! En dan wachten wij hier op jou als je weer thuis komt. Uuuhm, tis nog steeds zwaar onder nul hier. Het zou 5 graden warmer moeten zijn, maar dat is het zoooo niet zeg maar. BAH!!! Het heeft weer gesneeuwd uhuuuu...heb er geen zin meer in. Ik wil krokussen en sneeuwklokjes en warmte en terrasjes enzovoort.

Blijf schrijven en mooie platen schieten en dan komt de zon vanzelf in mijn hoofd. Heeeele dikke kus lieverd.

XXXXXXXXXXXXXXXXX

Sandra

Hee Elena,

Ik heb net even uitgebreidt je verhalen gelezen en je foto's bekeken, wat geweldig gaaf zeg en wat zie je er goed uit met je bruine koppie en je stralende lach. Het kan dan ook niet anders dan dat je het er heel erg naar je zin hebt en enorm geniet. Heerlijk om je verhalen te lezen en het gevoel van reizen komt bij mij ook weer meteen naar boven. Wat een fijn leventje is dat toch !!! Je bent nu volgens mij zo'n beetje op de helft dus je hebt nog een lekkere tijd in het vooruitzicht. Geniet, geniet en geniet en ik lees je avonturen wel weer hier.

PS: Ik werk nu bij Mech in de klas als assistent, echt zo grappig en leuk!

Kus Sandra